čtvrtek 18. prosince 2008

Poslední zápis/The last few words...

Jakoby to byla chvilka - tak rychle utekl můj Erasmus. A jestli se ptáte, co se mi tu nejvíc líbilo, neptejte se; nevím to. Bavili jsme se o tom dneska s Hankou a dospěli k názoru, že se to nedá jen tak říct. Ani co tu bylo nejlepší a ani co tu bylo nejhorší. Zkrátka Finsko, které jsme si prostě užili a poznali to, co obnáší a jak to vlastně ve Skandinávii (i když Finové sami sebe za Skandinávce nepovažují) vypadá.

Pro ty, co čtou tento blog a zatím nikde nebyli, tak už poněkolikrát podotýkám, že je to opravdu zkušenost k nazplacení, navštívit na delší čas nějakou cizí zemi (ani celkem nezáleží na tom jakou). Ani nemusíte každý den mluvit cizím jazykem, dojem na vás udělají i zdánlivě banální věci, kterých si při dovolené nebo kratším pobytu jen tak nevšimnete. Poznáte nejen kulturu a lidi, ale zároveň i jiná řešení určitých situací -a říkáte si "aha, vždyť to takto jde taky udělat" a slastně obohaceni odjedete zpátky :)

No a na závěr se asi sluší poděkovat všem kdo četli blog a komentovali, udělali si čas, nebáli se atd. Takže díky! Čtenářská odezva je pro bloggera to nejlepší.

Thanks to all who have been reading this blog for several months. I really appreciate your comments and suggestions here and those of you I know from Jyväskylä or some other places - have a great time and I hope I will se you again! Bye.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jsem абрам александр podnikatel, který byl schopen oživit své umírající těžařské podnikání pomocí boha poslaného věřitele známého jako Benjamin Lee Lee konzultant půjčky. mám bydliště v Jekatěrinburgu екатеринбург. snažíte se začít podnikat, vyrovnat svůj dluh, rozšířit svůj stávající, potřebujete peníze na nákup zásob. máte problémy se snahou zajistit dobrý úvěr, chci, abyste věděli, že vás pan Benjamin provede. je to správné místo, kde můžete vyřešit všechny své finanční problémy, protože jsem živou výpovědí a nemůžu si to nechat jen pro sebe, když ostatní hledají způsob, jak být finančně pozvednut .. chci, abyste všichni kontaktovali tohoto boha poslaného věřitel pomocí údajů, jak je uvedeno, aby se mohl podílet na této skvělé příležitosti e-mail: 247officedept@gmail.com nebo whatsapp/text +1-989-394-3740.